keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Taylor Swift




Taylor Alison Swift syntyi 13. joulukuuta 1989 ja on nyt 20 vuotta vanha laulaja ja lauluntekijä Pennsylvaniasta, Amerikasta. Hän soittaa kantrimusiikkia. Swift muutti 12-vuotiaana Tennesseehen, kantrimusiikin kotiosavaltioon, ja asuu siellä virallisesti vieläkin.


Ollessaan vasta kymmenen, hän osallistui festivaaleihin ja karaokekilpailuihin. Tämän jälkeen hän muutti Nashvilleen. Aluksi Taylor ei saanut levytyssopimusta yrityksistään huolimatta. 12-vuotiaana hän sai myös kitaransa ja alkoi tehdä omia kappaleitaan. Ensimmäinen oli nimeltään Lucky You, joka syntyi kun hän oli 13. Taylorin laulut kertovat rakkaudesta, eroista ja ystävyydestä. 14-vuotiaana hän esiintyi ravintolassa ja sai levytyssopimuksen.


Debyyttialbumi 'Taylor Swift' julkaistiin vuonna 2006. Singlet 'Our Song' ja 'Should've Said no' olivat Billboardin kantrilistan sijalla yksi, ja myös albumi oli kantrialbumilistan sijalla yksi. Billboardin 200:lla se oli jopa viides. Albumia on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta ja se oli vuoden 2008 myydyin albumi.


Toinen levy, Fearless, julkaistiin 2008. Se oli Billboard 200:n listalla ykkönen jopa huimat 11 viikkoa! Singlejä on useita, ja useimmat päässeet Billboard Hot 100:lle; Change, Love Story ja White Horse.


Swift on jo ennättänyt telkkariinkin lempiohjelmaansa CSI. Hän myös oli mukana sivurooleissa Jonas Brothers: The 3D Concert Experience ja Hannah Montana: The Movie. Taylor on saanut useita palkintoja.


Musiikkivideoita Taylorilla on ollut kaikkien edellisten mainittujen kappaleiden rinnalla Picture to Burn, Teardrops on my Guitar, Tim McGraw ja You Belong With Me.


Swiftin kohutuin yksityiselämän sotku on ollut Joe Jonaksen ja hänen suhde ja ero.

Swift on ollut monen kuuluisan aikakauslehden kannessa. Näitä ovat mm. Seventeen, Billboard, Women's Health ja CosmoGirl sekä Teen Vogue.

Taylor muiden julkkisten seurassa; TÄÄLTÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti